Brasil: Innfører partnerskap

Felina vida

Brasils høyesterett har vedtatt å tillate homofile partnerskap, med 10 stemmer for og en avholdende. Rettighetene for partnere er nesten de samme som for ektefeller, inkludert pensjons- og arverettigheter.

Marcelo Cerqueira i Grupo Gay da Bahia sier at «Dette er et historisk øyeblikk for alle brasilianere, ikke bare homoseksuelle. Denne avgjørelsen vil endre alt for oss i samfunnet – til det bedre. Homofile, lesbiske og transseksuelle vil bli anerkjent som mennesker. Vi blir mer akseptert ved at rettighetene våre anerkjennes.»

Høyesteretts avgjørelse kommer som følge av at statsadvokatembetet for to år siden ba Høyesterett ta saken, siden det var uklart om grunnlovens regel om at en «familieenhet» er en «stabil union mellom en mann og en kvinne» skulle tolkes som å utelukke andre stabile unioner. Grunnloven har samtidig regler om likhet for loven. Religiøse grupperinger har vært motstandere av partnerskap, men nådde altså ikke fram med sin argumentasjon. (Lez Get Real, Fædrelandsvennen)

(Foto: Brocco Lee, «Felina vida«, Creative Commons-lisens Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic)

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s