USA: Nytt håp for deporteringstruede homofile par

Den homofobe føderale loven «Defence of Marriage Act» (DOMA) har ført til at det å være gift ikke er noe vern mot at den ene parten kan bli deportert selv om den andre er USAsk statsborger. Obamaadministrasjonen mener at DOMA er grunnlovsstridig, og nå kan det også få følger for deporteringssaker.

Dommer Alberto Riefkohl ga fredag Henry Velandia utsettelse på saken sin istedenfor at han ble deportert direkte. Velandia er gift med en borger av USA. Dette skjedde dagen etter at USAs statsadvokat Eric Holder tilsidesatte en dom i en liknende sak.

Advokat Lavi Soloway sier at statsadvokatens inngripen var historisk: «Det er første gang en statsadvokat har grepet inn i en immigrasjonssak som involverer et sammekjønnspar med to nasjonaliteter.» Holders bestemmelse tyder på at han ønsker at homofile par skal ha samme rettigheter som heterofile par. (Lez Get Real, Queerty)

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s