Saudi-Arabia: Utpressing vanlig

Forbud mot homoseksualitet er naturligvis først og fremst alvorlig fordi det fører til at homofile får straff for å ha sex. Men det er også alvorlig fordi det fører til en utpressingskultur hvor homofile aldri kan føle seg trygge.

I Saudi-Arabia er det fengselsstraff og fysisk avstraffelse for homoseksualitet, og dette har ført til utpressingssaker. OWWA, den filippinske velferdsorganisasjonen for arbeidere utenlands, ser på 24 saker hvor filippinske menn skal ha blitt utsatt for påstander om at de er prostituerte. Bakgrunnen for undersøkelsen er saken til Ryan Ferrer, en mann som ble utpresset av sin arbeidsgiver, og som endte i fengsel i seks måneder. Der møtte han andre i samme situasjon.

En gjestearbeider forteller hvordan det kan foregå: En lokal mann overtaler en homofil gjestearbeider til å ha sex. Etterpå blir gjestearbeideren presset til å utføre seksuelle tjenester mot sin vilje, med trussel om å bli meldt til myndighetene – hvor den lokale mannen vil hevde at det var gjestearbeideren som var den som tok initiativet. Gjestearbeideren kan da settes i fengsel, bli idømt piskeslag og bli utsatt for seksuelle overgrep i fengselet.

Den saudi-arabiske ambassaden i Manila har oppfordret rekrutteringsbyråer om å sjekke søkernes seksuelle legning og diskriminere homofile.

Men også for lokale innbyggere er naturligvis sexforbudet forferdelig. I forrige måned kom det rapporter om at en saudi-arabisk homofil mann ble lurt i en felle av det religiøse politiet etter at han skrev telefonnummeret sitt på veggene i toalettet i en lokal moske. De lokale innbyggerne blir også utsatt for utpressing. (LGBT Asylum News)

Dette innlegget ble publisert i Asia, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s