Uganda: Anti-Homosexuality Bill blir ikke vedtatt nå

(Oppdatering: Anti-Homosexuality Bill er tilbake – som del av punkt 7A og 7B – på en revidert Order Paper. Som Box Turtle Bulletin påpeker skal det uvant tempo til hvis parlamentet skal klare å nå dit i løpet av kvelden, men ingenting virker altså avklart. Det påpekes også at AP, i sin visdom, siterer et parlamentsmedlem som ikke eksisterer. Nye oppdateringer kommer så snart noe er klart.)

Anti-Homosexuality Bill, som vi fryktet kunne bli behandlet i parlamentet i Uganda i dag, er ikke behandlet i dag, melder AP. (Towleroad)

Imidlertid er det litt tidlig å feire. Warren Throckmorton skriver at parlamentets talskvinne, Ranny Ismail, sier at loven kan bringes over til det nye parlamentet som starter sitt arbeid om ei uke. Dermed risikerer vi at lovforslaget blir vedtatt relativt tidlig i det neste parlamentets virkeperiode. Om loven bringes over på denne måten får vi ikke vite før i kveld. I motsatt fall må loven foreslås på nytt og gå gjennom alle formaliteter en gang til.

Det Erik Solheim i går kunne fortelle meg gjelder jo imidlertid fortsatt, nemlig at visepresidenten sier at regjeringen ikke støtter forslaget. Dersom det er sant at regjeringen (og presidenten) er fast bestemt på ikke å godkjenne loven, vil den aldri bli lov. Honnør til Solheim for å ha bidratt til det politiske presset som er så viktig i denne saken.

Likevel må vi fortsatt holde blikket på Uganda – det er andre menneskerettighetsproblemer som ikke må glemmes selv om Anti-Homosexuality Bill tar en pause. Og homoseksualitet er fortsatt forbudt.

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Uganda: Anti-Homosexuality Bill blir ikke vedtatt nå

  1. Tilbaketråkk: Uganda: Parlamentet kan vedta Anti-Homosexuality Bill på fredag (RETTELSE) | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s