Uganda: Parlamentet kan vedta Anti-Homosexuality Bill på fredag (RETTELSE)

For få timer siden postet jeg et innlegg om at Anti-Homosexuality Bill ikke blir vedtatt nå. Jeg refererte til to (antatt uavhengige) kilder: Associated Press og Warren Throckmorton, som hadde snakket med representanter for parlamentet.

Snart viste det seg at kildene tok feil. Anti-Homosexuality Bill havnet tilbake på parlamentets «Order Paper», og siste nytt akkurat nå er at William Throckmorton har fått vite at parlamentet har tatt kvelden, men bestemt å møtes igjen på fredag. Da er håpet å nå gjennom alle lovene som ligger igjen, inkludert Anti-Homosexuality Bill, som altså skjerper straffene for å være homofil. (Oppdatering kl. 18:34: Dette er nå bekreftet av Box Turtle Bulletin, som siterer Frank Mugisha, som skal ha vært til stede i parlamentet.)

Jeg beklager så mye for å ha videreformidlet feil informasjon. Det er en ørliten trøst at jeg har det til felles med aviser over hele verden (noe et raskt søk på «Uganda’s anti-gay bill not on agenda after outcry» viser – i øyeblikket har Google News 370 artikler med denne tittelen). Men som sagt: det er bare en ørliten trøst.

Jeg følger saken videre utover i uka.

(A propos: Mange har presset Uganda denne uka. En av dem er den homofile kongressmannen Barney Frank i USA, som har fått sine medkongressmenn med på at USA vil gå mot all multinasjonal støtte til Uganda hvis loven vedtas. (Queerty) Andre som har kritisert lovforslaget er Erkebiskopen av Canterbury (Box Turtle Bulletin) og Det Hvite Hus (Lez Get Real)

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Uganda: Parlamentet kan vedta Anti-Homosexuality Bill på fredag (RETTELSE)

  1. Tilbaketråkk: Uganda: Alt uklart før ny skjebnedag | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s