Danmark: Smågutter i damegarderoben

I Danmark reagerer foreningen Sex & Samfund på at flere og flere svømmehaller forbyr smågutter i 6-8-årsalderen å være med sin mor i damegarderoben. Formannen Christian Graugaard sier at forbudet kan føre til at guttene blir «kropsforskrækkede», når de ikke blir vant til kroppenes mangfold. Han er også redd de blir opplært til at nakenhet er farlig.

Forbudene kommer etter at kvinner har reagert på småguttenes tilstedeværelse. Det motsatte: at småjenter følger sin far i herregarderoben, har ikke vakt tilsvarende bestyrtelse – og derfor er det ingen tilsvarende regler på gang der. Graugaard kaller dette «kjønnsdiskriminering i barnehøyde». Han har et klart budskap til kvinnene som får åndenød ved å bli sett naken av en 7-åring: «De skal puste dypt inn, og så skal de slappe av og prøve å forholde seg naturlig og avslappet til den menneskelige nakenhet. Det har vi heldigvis en fornem tradisjon for i Danmark. (Politiken)

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s