Norge: Helsedirektoratet satser på YouChat mot rus

Helsedirektoratet har bevilget 634.000 kroner til Helseutvalget for å drive prosjektet YouChat videre. Målet er rusforebygging. På Youchat vil man kunne ha anonyme samtaler med ansatte og frivillige i Helseutvalget tre timer i uka – mandager mellom kl, 17.30 og 20.30.

Leder i Helseutvalget, Rolf Angeltvedt, sier at illegale rusmilder ikke er den største utfordringen: homofile bruker også mer alkohol og tobakk enn gjennomsnittet. Han sier at hovedgrunnen til rusbruken nok er «knyttet til andre aspekter, som minoritetsstress, komme ut-fasen, skam, skyld, depresjon og psykisk helse». (Blikk)

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s