Uganda: Alt uklart før ny skjebnedag

Oppdatering kl. 12.46: Warren Throckmorton rapporterer at den tomme dagsordenen (som jeg kommenterte nedenfor) har sin årsak i at regjeringen (Cabinet) ble oppløst i går i forkant av gårsdagens presidentinnsettelse. Det virker som at det er en regel om at parlamentet ikke kan behandle saker uten at det finnes en regjering. Vi får følge med videre…

Det er en ny skjebnedag for Ugandas homofile i dag. Anti-Homosexuality Bill (som inneholder dødsstraff for homofile og fengselsstraff for ikke å varsle om at andre er homofile) ble ikke behandlet på onsdag, men parlamentet bestemte seg for å møtes igjen i dag, og det har vært meldt at møtet skulle begynne klokka 10, og at man hadde som mål å nå gjennom resten av de gjenstående lovforslagene i dag. I øyeblikket står det riktignok ingen lovforslag på dagsordenen, men dagsordenen kan fort endre seg.

Det er mye som er uklart:

Hvis lovforslaget kommer opp til behandling er det lite tvil om at det vil bli vedtatt. Så det er spennende å følge saksgangen i parlamentet gjennom dagen – og med en sunn skepsis til alle nyhetsmeldinger som måtte komme – det lærte vi på onsdag.

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s