Uganda: Parlamentsperioden over?

(Oppdatering kl. 1515: LLH-leder Bård Nylund kommenterer saken slik: «Nå puster vi lettet ut. På vegne av våre ugandiske venner og aktivister, og på vegne av Uganda.»

Mediene virker nå enige om at det 8. parlament er ferdig med sitt arbeide, og at Anti-Homosexuality Bill ikke kommer til å bli behandlet før det 9. parlamentet trer sammen neste uke. Og da er det igjen uklart om loven ligger klar til behandling, eller om den må foreslås fra grunnen igjen.)

(Oppdatering: AP, som jeg riktignok har lært meg til ikke å stole på i denne saken, har sendt ut en nyhetsmelding (gjengitt blant annet i Sacramento Bee) om at parlamentets speaker, Edward Ssekandi Kiwanuk, sier at det ikke er tid til å behandle Anti-Homosexuality Bill i denne parlamentsperioden.)

På det ugandiske parlamentets hjemmesider kan man lese denne nyheten:

The term of office for Members of Parliament elected to the Eighth Parliament of Uganda has come to an end. Speaker of Parliament Rt.Hon.Edward Kiwanuka Ssekandi announced to MPs, in an emmotional sitting , the end of the term of the Eighth parliament urging MPs to appreciate and embrace the multiparty political system.

«This Parliament was different from all parliaments before it.But my assessment is that people still long for the movement political system other than the multiparty system .The two systems are different and what you must know is that under multiparty system, Mps on the government side came with one manifesto that the executive is trying to implement,»he told MPs.

Speaker Ssekandi announced that the official proclamation for the end of the Eighth Parliament had already been signed and would be gazetted on May 18, the day the ninth Parliament would commence.

Spørsmålet nå er naturligvis om dette betyr at parlamentet definitivt har avsluttet behandlingen av lovforslagene som gjensto, og dermed ikke har rukket Anti-Homosexuality Bill. Og i neste omgang: vil lovforslaget bli overført til neste parlament, eller må det foreslås på nytt? Dette er altså foreløpig uklart.

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s