USA: Presbyterianerne åpner for homofile prester

Etter 33 års debatt, åpner nå den presbyterianske kirken i USA for homofile prester, eldste og diakoner. Dette ble ordnet ved å fjerne en setning fra kirkens «grunnlov» som sa at de som var i vigslete stillinger måtte være i ekteskap mellom mann og kvinne, eller avholdende single. Selve regelendringen ble vedtatt allerede i juli, men måtte ratifiseres av flertallet av de 173 regionale organisasjonene, og det var dette som skjedde på tirsdag.

De regionale organisasjonene får selv bestemme om de vil ordinere homofile.

Den presbyterianske kirken, som har drøyt to millioner medlemmer, blir den fjerde store protestantiske kirken i USA som godtar homofile prester. De har gitt velsignelse til partnerskap mellom to av samme kjønn siden 2004.

Ikke uventet har endringen vakt motstand fra mer konservative krefter, som påstår at man her gir seg hen til «kjødets lyst» istedenfor å rette seg etter guds ord. (Hvilket, for øvrig, skulle tyde på at de ikke synes at heterofilt samliv har noe med kjødets lyst å gjøre.) (Lifesite News, Korsets seier)

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s