Hviterussland: Homoparade forbys

Myndighetene i Minsk har nektet å gi godkjennelse til homoparaden som gruppa IDAHO Belarus har planer om å arrangere 17. mai, på den internasjonale dagen mot homofobi og transfobi.

Aktivistene (Sergey Praded, Natalya Praded, Sergey Yenin, Alesya Yakubovskaya og Roman Navoev) leverte hundre søknader for arrangementer. De søkte for ulike steder i byen og ulike tidspunkter for å unngå å få søknaden i retur med beskjed om at plassen de hadde søkt om var opptatt på det tidspunktet. Men dette hjalp ikke. Denne gangen brukte myndighetene begrunnelsen «sikkerhet» for å avvise de fleste av søknadene.

I fjor ble en liknende parade gjennomført selv om man ikke fikk tillatelse, og da ble et dusin demonstranter arrestert. I februar gikk den første godkjente demonstrasjonen av stabelen – uten uønskede hendelser. (Gay Russia)

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s