Honduras: Politiet ignorerer økt vold mot homofile

59 LHBT-folk har blitt skutt i Honduras siden 2008 i saker som så langt ikke har ført til rettssaker. I desember ble Oscar Martinez Salgado, en transpersonleder, kidnappet, bundet til en stol og tent på.

Mengden av hatkriminalitet som politiet ikke gjør noe med har alarmert menneskerettighetsforkjempere. Obamaadministrasjonen har sendt FBI-agenter til Honduras for å hjelpe til i etterforskningen og sikkerhetsministeren har lovet å opprette en egen spesialenhet for å se på denne typen drap, men det ventes ikke at mye vil skje. For antallet drap øker voldsomt i Honduras, fra knapt 4500 i 2008 til over 6200 i 2010. Økt narkotikatrafikk antas å være en av grunnene til den generelle økningen i vold i samfunnet. (McClatchy)

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s