USA: Legestudenter usikre på hvordan de skal takle LHBT-pasienter

En ny studie fra Stanforduniversitetet viser at selv om legestudentene ikke har særlig med fordommer mot homofile og lesbiske, er de usikre på hvordan de skal ta seg av dem. Dette framgår av artikkelen «Medical Students’ Preparedness and Comfort Levels in Caring for LGBT Patients» ifølge Chronicle of Higher Education. Undersøkelsen bygger på svar fra over 5000 legestudenter i USA og Canada.

Tidligere studier viser at LHBT-folk ofte får dårligere behandling enn andre, og at de av og til utsettes for fiendtlig behandling. Det er dessuten en trend at mange eldre LHBT-folk går tilbake i skapet når de blir eldre, for å unngå dårlig behandling av helseprofesjonene. (Edge Boston

I Stanfordstudien var legestudentene mest rede til å behandle HIV, seksuelt overførbare infeksjoner og ta seg av sikker sex-tematikk. De var minst rede til å ta seg av temaer som ungdomshelse og mental helse blant LHBT-pasienter, samt helsespørsmål for transpersoner. (Chronicle of Higher Education, via Professor Van Ry)

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s