Mexico: Film om homofile foreldre vekker forargelse

Den meksikanske filmen «La Otra Familia» (se trailer nederst), som handler om homofile foreldre og hadde premiere 25. mars, vekker forargelse i konservative religiøse miljøer i Mexico.

Den katolske kirken i Mexico og den konservative organisasjonen Provida har oppfordret folk til ikke å se filmen, fordi den visstnok «skaper forvirring blant publikum om hva familie er». Kardinalen i Monterrey, Francisco Robles Ortega (som man skulle tro hadde viktigere ting å bekymre seg for etter voldsbølgen i det siste), sier at (med forbehold om oversettelsen) «Det er mulig for to menn eller to kvinner å ha et barn, men du kan ikke kalle det en familie, slik denne filmen gjør»:

I filmen møter familien en tolerant katolsk prest, men regissør Gustavo Loza har ingen illusjoner om kirkens oppførsel: «diskursen i kirka i Mexico er homofob, grusom og ødeleggende ovenfor homofile». (Têtu)

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s