Pakistan: Det tredje kjønn får anerkjennelse

Pakistans høyesterett avgjorde for en tid siden at de nasjonale identitetskortene skal ha et tredje kjønn, i tillegg til menn og kvinner. BBCs reporter har snakket med transpersoner i Karachi for å finne ut hva de tenker. De er godt fornøyd med avgjørelsen, men skeptiske til om det vil gjøre slutt på isolasjonen.

Det har ikke vært merkbar motstand mot høyesterettsavgjørelsen. Transpersoner har i flere hundre år vært en akseptert del av samfunnet, og transpersoner hadde en spesiell rolle med å vokte over profeten Muhammeds gravsted i Saudi-Arabia, og det nevnes også som årsaken til en – for oss – overraskende aksept i et religiøst land.

Høyesterett bestemte også at transpersoner skal tildeles et visst antall offentlige jobber, spesielt som skatteinnkrevere. Det blir en overgang siden de fleste i dag jobber som underholdere, sexarbeidere eller tiggere. (BBC)

Dette innlegget ble publisert i Asia, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s