Norge: Helseutvalget i trøbbel

Helseutvalget, som for noen år siden ble en frittstående organisasjon, har ifølge årsrapporten over 700 000 kroner i gjeld. Dette gjør at det stilles spørsmål ved om de kan fortsette driften i lengden.

Blikk skriver at mye av underskuddet skyldes at man har flyttet til lokaler som er over dobbelt så dyre som de man hadde før, men at egenkapitalen var tapt allerede før flyttingen. Henriette Øien i Helsedirektoratet sier at Helseutvalget nå må iverksette en plan om reduserte utgifter innen utgangen av 2011. Hun understreker til Blikk at «Det er ingenting i tildelingene som tilsier at Helseutvalget skal drive med forskning».

Helseutvalget vurderer å slutte med å sende ut kondomer og glidemiddel for å spare penger. Dette er et tiltak som de i år får 145 000 kroner for. (Blikk)

I en oppfølgingssak i Blikk sier LLH-leder Bård Nylund at LLH er klar for å bidra til fortsatt gratis distribusjon av kondomer og glid, og vil ta kontakt med Helsedirektoratet for å finne en løsning på det. (Blikk)

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s