Storbritannia: Church of Scotland tillater homoprester

Generalforsamlingen i Church of Scotland, som er den største protestantiske kirka i Skottland, har vedtatt å tillate homofile prester. Dermed avskaffes et midlertidig forsøk som ble innført i en hast i 2009, etter at en kirke i Aberdeen ansatte en homofil prest, Scott Rennie.

Motstanderne av homoprester har advart mot at dette vedtaket kunne splitte kirka. En kommisjon som ble oppnevnt i 2009 har antatt at opp mot en femtedel av kirkelederne kan trekke seg, sammen med rundt 100 000 menige medlemmer, dersom homoprester godtas. Omkring 40 000 medlemmer har på den annen side vært antatt å ville melde seg ut dersom diskrimineringen av homofile opprettholdes.

Generalforsamlingen har fortsatt ikke bestemt seg om den vil kreve sølibat av sine homofile prester, eller om de skal godta seksuelt aktive prester som lever i stabile, langvarige forhold. (Guardian)

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s