Uganda: Pressen intervjuer antihomoaktivist og homoaktivist

Ugandas Daily Monitor intervjuet i går både mannen bak lovforslaget om dødsstraff for homoseksualitet, David Bahati, og homoaktivist Kasha Jacqueline Nabagesera.

Bahati sier i intervjuet at overgangen fra ett parlament til det neste bare er «å presse pauseknappen noen få uker […] Jeg er opptatt av å kjempe mot oppførsel som vil ødelegge framtida til barna våre». På den annen side sier han at han ikke lenger ønsker dødsstraff for homoseksualitet og at han er opptatt av å fokusere på at barna skal beskyttes.

Han kommenterer de internasjonale reaksjonene slik: «Jeg mener at dette er doble standarder og strider mot demokratiet. Homoseksualitet er en forbrytelse her i vårt land, det er ikke en menneskerett i vårt land, i andre land er det det. I andre land ser du at utroskap er forbudt, men her er det tolerert. Alle kommer fra ulike bakgrunner, ulike kulturer og burde respekteres for hvem de er.»

Kasha Jacqueline Nabagesera hvordan saken står slik: «Han kommer til å reintrodusere lovforslaget. Han tror han har rett – men han bruker makta si til overgrep mot en minoritetsgruppe. Vi kommer til å fortsette å påvirke slik vi har gjort, ikke bare internasjonalt men også lokalt. […] Hvis parlamentet stemmer for det, vil vi gå videre og klage på loven til grunnlovsdomstolen.»

Hun blir spurt om Bahatis påstander om at homobevegelsen rekrutterer barn inn i homoseksualtet, og svarer: «Hvis jeg fant noen som prøvde å rekruttere barn til homoseksualitet, ville jeg angi dem selv – han prøver å påstå at han beskytter Ugandas barn, men han gjør ikke det. I dag tror han at han fordømmer Kasha, men det kan være hans egne barn han fordømmer i framtida. Det er veldig mange barn som vokser opp og han later som han beskytter dem, men de kan vise seg å være som noen av oss.

Saken her er ikke rekruttering. […] Han bruker det bare for å få sympati fra folkemassene i Uganda som er foreldre – det er den eneste grunnen til at han insisterer på at vi rekrutterer barn.»

Det er gledelig å se at Daily Monitor lar homoaktivisten også komme til orde. De har også gjengitt jusprofessor Sylvia Tamales kritikk av loven.

Nabagesera fikk for øvrig nylig menneskerettighetsprisen Martin Ennals Award. (LBGT Asylum News – se også videoer på den sida). Her er et intervju med henne:

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s