Kirgisistan: Homofil gikk i felle – ble dømt

En ung homofil mann, Mikhail Kudryashov, er dømt til 18 måneders betinget fengsel og inndragning av teknisk utstyr for distribusjon av porno. Ankesaken skal starte i dag. Homoaktivister mener at han gikk i en felle og at det er homofobi som ligger til grunn for dommen.

Kudryashov sier selv at han ble oppringt av en ung mann som overbeviste ham om at han var homofil. Mannen ville kjøpe erotiske filmer av ham, og Kudryashov gikk med på det. To måneder senere dukket han opp igjen, og ønsket å kjøpe flere filmer. Da de møttes, stormet politiet inn, konfiskerte CDene og arresterte Kudryashov. Han ble avhørt og banket opp, og verdifullt utstyr som et videokamera ble beslaglagt. Politiet skal også ha prøvd å presse penger av ham og prøvd å få ham med på å sette feller for flere homofile, ifølge Kudryashov selv.

«De vet at folk vil betale hva som helst for å unngå det stigmaet at alle andre vet – på jobben, hjemme, i kirka. Men jeg nektet, og sa at jeg aldri ville avsløre noen,» sier han.

I første rettsinstans var dommeren og anklageren mer opptatt av Kudryashovs legning enn lovbruddet han skulle ha begått, påstår homoaktivisten Dahn Pak. Dette er til tross for at homoseksualitet ikke er forbudt i Kirgisistan. (LGBT Asylum News)

Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s