Burma: Ønsker rettigheter som i Thailand

LGBT Asylum News bringer en reportasje fra Burma, hvor LHBT-befolkningen ønsker seg like mange rettigheter som i Thailand.

En blanding av totalitær politikk, religiøse synspunkter og konservative sosiale normer har ført til at mange homofile er i skapet i Burma. «Mange burmesere reiser til Thailand og ser ting der, men her er homofile sett ned på, i en egen kategori», sier en homofil burmeser. Han sier at «mange tror vi er homofile fordi vi gjorde noe i et tidligere liv – at i et tidligere liv var jeg utro eller voldtok en kvinne.»

Homoseksuelle relasjoner er fortsatt forbudt, og selv om loven ikke håndheves strengt, gir de rom for diskriminering og utpressing. «De bruker det som unnskyldning til å skaffe seg penger og trakassere folk, men de tar ikke sakene for retten», sier Aung Myo Min, en åpent homofil eksilburmeser bosatt i Thailand.

Å nå fram med informasjon om HIV/AIDS er vanskelig i et slikt klima. En rapport viste i fjor at 29 prosent av menn som har sex med menn i storbyene i Burma, er HIV-positive.

Dette innlegget ble publisert i Asia, Nyheter og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s