Nigeria: Homokirke lever videre, i frykt

Kirka «House of Rainbow» i Lagos tilbyr bønn og prekener til kristne som er utstøtt på grunn av homofobi.

Ade var 16 år da tanta hans fikk vite at han var homofil. Da ble han utsatt for eksorsisme for å få ut «homoseksualitetsdjevelen»: «Presten kom til hjemmet vårt med lys, hellig vann og oljer. Jeg måtte knele og holde lysene i hendene mine. Han ropte «Kom ut! Kom ut! Kom ut!» med en opphisset stemme. Jeg fikk komme tilbake til kirka etter det, men jeg måtte late som jeg var heterofil.»

«House of Rainbow» skal være annerledes. Den ble tvangsstengt i 2008 etter oppslag i de lokale avisene. Presten, Macaulay, måtte da flykte landet etter drapstrusler. Siden mange nigerianere mener at religion er en viktig faktor for å lykkes i livet, er det viktig for mange å ha ei kirke å gå til.

I nord-Nigeria har tolv delstater tatt i bruk sharialovgivning, og har i prinsippet dødsstraff for homoseksualitet. (Guardian)

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s