Norge: Homofil politidirektør

Norge har fått en homofil politidirektør, Øystein Mæland. Som han sier til Aftenposten: «Jeg er gift med en mann. Vi har en sønn på ett og et halvt år, og venter et nytt barn i oktober. Vi har fått barn i USA, gjennom surrogati og eggdonasjon. Noen mener at det er kontroversielt. Jeg skal ikke delta i en offentlig debatt om det, men jeg synes det er viktig å si at jeg kan stå helt og fullt for det vi har gjort. Vi har fått hjelp av to meget ressurssterke kvinner, og gjort dette i California, hvor man har kontrakter, lovgivning og rettspraksis som sikrer alle parter. Vi er som alle andre foreldre lykkelige over vår familie. Jeg har ikke noe ønske om å holde dette hemmelig.» Han sier videre at han aldri har møtt negative reaksjoner eller holdning knyttet til sin legning.

Så gjenstår det å se om det å ha en homofil politidirektør er til hjelp for for eksempel å styrke arbeidet med hatkriminalitet.

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

4 svar til Norge: Homofil politidirektør

 1. Tilbaketråkk: Norge: FrP kritiserer politidirektøren | Homonytt fra hele verden

 2. Strøm sier:

  Vet du – jeg ble faktisk litt kvalm da jeg leste Aftenposten – du verden hvilke forbilde på lov og rett – nesten som å gå på supern og kjøpe barn ? Ærligtalt når ble det en menneskerett å skaffe seg barn …

  • Jeg synes alltid litt synd på folk som blir kvalme i tide og utide. Det må da være veldig ubehagelig? Jeg håper for din del at det finnes gode medisiner mot denne kvalmen?

   Når du sier at surrogati er «nesten som å gå på supern og kjøpe barn» mener du kanskje at det gjelder adopsjon også? Er ikke det bare å bestille barn på postordre, ut fra samme retorikk?

   Og hvem har sagt at det er en menneskerett å skaffe seg barn?

   Altså ialt: jeg synes ikke at verken dine kvalmefornemmelser, dine assosiasjoner eller dine påstander om menneskerettigheter er noe særlig til pekepinn for hva en politidirektør bør eller ikke bør gjøre.

 3. Tilbaketråkk: Norge: Homofil politidirektør vekker fortsatt debatt | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s