Sør-Afrika: En bølge av voldtekter mot lesbiske

Sør-Afrika har vært rammet av en rekke voldtekter og drap på lesbiske i det siste. Derfor viet homobevegelsen den internasjonale dagen mot homofobi og transfobi til å demonstrere mot disse voldtektene. I Durban sa homoaktivist Thobeka Khoza at «vi vil fortsette å protestere til noe gjøres med dette. I KwaZuluNatal har minst åtte lesbiske blitt voldtatt og drept, men ingen er blitt tatt. Myndighetene beskytter ikke oss og våre rettigheter.» (African Activist)

Andre voldtektssaker i nyhetene i det siste:

  • I påsken ble Noxolo Nogwaza, en 24 år gammel lesbisk kvinne, funnet død i Kwa-Thema-townshipen. Hun ble sannsynligvis voldtatt og drept. (Pink News)
  • African Activist skriver om drapet på Nqobile Khumalo i begynnelsen av mai, på Noxolo Nogwaza (som nevnt ovenfor) og på en 13 år gammel lesbisk jente i Pretoria (egen sak i African Activist) Denne siste saken fikk myndighetene til å nedsette et nasjonalt team for å kjempe mot hatvold mot LHBTI-gruppa.

Se video fra demonstrasjonene her (Lez Get Real)

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s