Norge: FrP kritiserer politidirektøren

Øystein Mæland, den nye politidirektøren som er åpent homofil, får kritikk fra FrP for måten han har fått barn på – nemlig ved å bruke surrogati. «Jeg synes dette er svært problematisk. Det er en grunn til at surrogati er forbudt etter norsk lov», sier Harald Tom Nesvik, FrP. Og han fortsetter: «Det at han har reist til utlandet for å gjøre noe som er forbudt i Norge tror jeg vil kunne oppleves som paradoksalt i den jobben han nå går inn i. Jeg er helt sikkert på at han vil komme opp i flere problemstillinger der norske borgere har gjort ting i utlandet som er forbudt i Norge.» (Vårt Land)

Jeg tror vel at Nesvik er på forholdsvis tynn is her. Surrogati er ikke «forbudt» i Norge – det er for eksempel ingen straffereaksjoner forbundet med å få en kvinne til å bære fram ditt barn i Norge. Problemet er bare – hvis jeg forstår det rett – at den biologiske moren etter norsk lov vil forbli barnets juridiske mor. Lovverket har altså ikke tilrettelagt for surrogati, men det er vel noe annet enn et forbud? Det blir litt på samme måte som at homoekteskap ikke gir noen rettsvirkning i for eksempel New York – det betyr ikke at homoekteskap er «forbudt».

Og dermed blir det også meningsløst å sammenlikne med å gjøre ting i utlandet som virkelig er forbudt i Norge…

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s