Kamerun: Intervju med homofil fotballspiller som får asyl i USA

Gaston Dissake er en 29 år gammel mann fra Kamerun. Han var en åpent homofil fotballspiller i flere år, men opplevde å bli banket opp av politiet, angrepet av tidligere lagkamerater og fikk drapstrusler. Nå har han bosatt seg i Seattle og fått asyl i USA.

«Jeg var en velkjent fotballspiller og trener der jeg bodde», sier han. I 2003 opplevde han noe som skulle endre livet hans, da han var i Hong Kong og forsto at han var homofil. Vel hjemme i Kamerun fikk han kjæreste, Jonathan. Da han fortalte om det til moren, fikk han beskjed om å besøke en prest og ba om at de «onde åndene» skulle forlate ham. Lagkameratene ble sinte og slo ham. Det første året ble Gaston arrestert seks ganger, hver gang ble han slått og ydmyket.

I 2010 rømte han og kjæresten til Panama. Der ble de «oppbevart» i 14 måneder. Da Frelsesarmeen oppdaget at de var homofile, fikk de ikke lenger hjelp fra dem heller, forteller han. De rømte videre til Mexico og Gaston deretter videre til USA – mens Jonathan er igjen i Mexico City. Etter mye om og men fikk Gaston asyl i USA. (Les hele intervjuet på LGBT Asylum News)

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s