Sør-Afrika: Ambassadør dømt for hatefulle utsagn

Sør-Afrikas ambassadør til Uganda, Jon Qwelane, ble tirsdag kjent skyldig i å ha kommet med hatefulle utsagn. Johannesburgs Likhetsrett kom fram til at en spalte han har skrevet oppfordret til hat og skade, og at dette førte til smerte og lidelse for homoseksuelle.

Qwelane ble beordret til å gi en betingelsesløs unnskyldning og å betale 100.000 rand (over 75.000 kroner) til den sørafrikanske menneskerettighetskommisjonen (SAHRC), som sier at retten sender et positivt budskap med denne dommen. De vil gi pengene til homoorganisasjoner. (Behind the Mask, BBC)

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s