Tanzania: SMS mot HIV – inspirert av Bergenskyss

Arbejderen har et intervju med Joyce Nyoni i Dar Es Salaam, hvor hun driver et forskningsprosjekt med 280 homoseksuelle menn. Målet for forskningsprosjektet er å finne ut om SMS kan fungere som en god informasjonskanal om sikker sex for homofile. Målet er at SMSene skal spres videre av mennene selv og slik nå langt flere enn en brosjyre kan gjøre.

Joyce Nyoni møtte ikke selv noen åpne homoseksuelle før hun besøkte Bergen for noen år siden. Hun så to kvinner kysse hverandre på et supermarked, og ble så forvirret at hun slapp varene sine og løp ut. Det ble starten på en faglig interesse som bragte henne inn i dette prosjektet.

Hun er spent på hva som vil skje når hun skal presentere prosjektet sitt på universitetet: «Jeg risikerer at det selv blant de som underviser vil være noen som reiser seg og roper: ‘De homoseksuelle skal i fengsel, de er syke, de burde slås ihjel.’ Noen av mine kolleger vil helt sikkert tro at jeg har blitt gal. Utdannelse er ingen garanti for toleranse.»

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s