USA: Heteroer i homoidrett?

I USA har man en softballserie for homofile. Er det greit, eller er det diskriminerende? NAGAA (North American Gay Amateur Athletic Association) har blitt saksøkt av tre spillere som ble utestengt fra serien i 2008. Spillerne sier nå at de er biseksuelle, men det er uklart om de sa det allerede i 2008 da de ble utestengt for å være heterofile.

Saken har fått NAGAA til å klargjøre reglene sine, og de sier nå at alle LHBT-folk er velkomne – i tillegg til et begrenset antall heteroer pr lag. Og måten å finne det ut på? Å spørre spilleren selv. Det er ingen homotesting slik taiwanske satiriske Next Media Animation antyder i den morsomme videoen nedenfor. (Queerty)

Og en dommer i Seattle har avgjort at NAGAA har en grunnlovsfestet rett til å begrense antallet heterofile deltakere. (Pink News)

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s