Ghana: Ghanas «Kripos» etterforsker homoseksualitet

Ghanas «byrå for nasjonale etterforskninger» (BNI) har begynt å etterforske den økende forekomsten av homoseksualitet i vestlige og sentrale deler av Ghana. Dette etter at Ghana AIDS Commission rapporterte at over 8000 menn som har sex med menn registrerte seg på en workshop hvor de fikk rådgivning og testing. Det er statsråden Paul Evans Aidoo som har avslørt dette.

BNI skal i teorien etterforske organisert kriminalitet og motarbeide trusler mot nasjonal sikkerhet.
Aidoo forteller at man jobber sammen med politiet for å få «en varig løsning på problemet» – og argumenterer for mer utdanning om «homoseksualitetens farer».

Det påstås at den økte mengden homoseksuelle har ført til en tredobling av seksuelt overførbare sykdommer, spesielt HIV og AIDS. (Mens jeg spør meg om det kan være motsatt: at økningen i seksuelt overførbare sykdommer har ført til mer oppmerksomhet om at homoseksualitet eksisterer også i Ghana…) Økt oppmerksomhet om HIV og AIDS har ført til mer homonegativisme i samfunnsdebatten, til tross for at de tidligere presidentene Festus Mugae og Kenneth Kaunda har sagt at «Så lenge vi dytter homser og lesber inn i mørke hjørner på grunn av vår manglende fleksibilitet til å ta vare på dem, vil kampen mot HIV og AIDS aldri kunne vinnes.»

Homoseksualitet mellom menn er forbudt i Ghana, siden det tolkes som å være «unnatural carnal knowledge», som er en forseelse etter ghanesisk rett. Homoseksualitet mellom kvinner nevnes ikke. Og det er sjelden at homoseksualitet straffes. (African Activist)

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s