Syria: Falsk blogger vekker reaksjoner

For tre dager siden skrev jeg om spekulasjonene om bloggeren Amina Abdallah. Nå er spekulasjonene bekreftet – bloggeren har aldri eksistert. Det viser seg at forfatteren av bloggen er Tom MacMaster, og han kommer med en noe naiv unnskyldning i går og en noe mer fornuftig unnskyldning i dag.

Lez Get Real, bloggen som en stund repostet innleggene fra «Amina» og som satte i gang hele sitt apparat for å prøve å redde Amina da «hun» tilsynelatende var arrestert av syriske myndigheter er rasende. Det er også ekte bloggere i Syria, som forteller om at blogging i utgangspunktet er livsfarlig, og at «Amina»s virksomhet har økt myndighetenes interesse. (LGBT Asylum News) I tillegg til faren opplever bloggerne at folk ikke lenger tror at de er ekte.

Problemet er betydelig. De store bloggene som prøver å følge med på situasjonen for LHBT-rettigheter rundt om i verden (og denne lille, norske også forsåvidt) eksisterer jo nettopp fordi «mainstream media» ikke er interessert. De har derfor ikke de samme ressursene til å kvalitetssikre kildene som de store mediene har. Det vil derfor helt sikkert skje igjen at det videreformidles ting fra usikre kilder. Den eneste «løsningen» er å alltid ta alle de forbehold som er nødvendige.

Se også VG.

Dette innlegget ble publisert i Asia, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Syria: Falsk blogger vekker reaksjoner

  1. Tilbaketråkk: Syria: “Gay girl”-sagaen fortsetter | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s