USA: CNN setter fokus på (delvis norsk) «kurering» av homofile

I det siste har CNN i USA vist en serie programmer kalt «The Sissy Boy Experiment». Programmene har blant annet handlet om Kirk Murphy som var feminin som barn i 1970. Han fikk «behandling» for dette, noe som blant annet innebar at faren måtte slå Kirk hver gang Kirk gjorde noe feminint. I 2003 begikk Kirk selvmord, 38 år gammel, og familien mener at «terapien» har skylda.

Ansvarlig for behandlingen av Kirk var George Rekers, som samarbeidet med den norske psykologen Ole Ivar Løvaas (se nederst i artikkelen). Rekers ble intervjuet i programmet og benektet (naturligvis) at «terapien» bidro til selvmordet. (Lez Get Real)

Uheldigvis påstår fortsatt enkelte i USA at homofili kan «kureres». For eksempel har Chuck Colson argumentert for dette, basert på Joseph Nicolosis bok «A Parent’s Guide to Preventing Homosexuality». Boka refererer ivrig til George Rekers, og især saken om «Kraig», som i virkeligheten var Kirk. Kirk ble beskrevet slik i artikkelen «Behavioral Treatment of Deviant Sex-Role Behaviors in a Male Child» fra «Journal of Applied Behavior Analysis»:

When we first saw him, the extent of his feminine identification was so profound (his mannerisms, gestures, fantasies, flirtations, etc., as shown in his “swishing” around the home and clinic, fully dressed as a woman with long dress, wig, nail polish, high screechy voice, slovenly seductive eyes) that it suggested irreversible neurological and biochemical determinants. At the 26-month follow-up he looked and acted like any other boy. People who view the videotaped recordings of him before and after treatment talk of him as “two different boys”. (p. 38)

(Box Turtle Bulletin)

Rekers selv mistet for øvrig jobben sin i mai 2010, da to reportere i The Miami New Times avslørte at han ankom Miami med en kjekk, blond mann i tjueåra (Jo-vanni Roman), bestilt på Rentboy.com. Rekers påsto at han hadde bestilt ham for å få hjelp med bagasjen, men Roman fortalte at han hadde gitt Rekers nakenmassasje i et par uker. Dette var ikke populært i homokureringsmiljøet. (Box Turtle Bulletin)

For norske lesere er det altså interessant å se at Ole Ivar Løvaas, den norske psykologen kjent for arbeid med autisme (Wikipedia), var medforfatter med Rekers på artikkelen nevnt ovenfor, og kalles Rekers’ «mentor» av Box Turtle Bulletin. En mørk plett på hans faglige rulleblad, vil jeg anta. (Noen vil påstå at han hadde noen fra før.) Løvaas døde i 2010.

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s