Kenya: Homovennlige kandidater til juridiske toppjobber

I Kenya har det vakt oppsikt at to av kandidatene til to av Kenyas mest fremtredende juristjobber, er homovennlige. En av dem har til og med ørering, noe som ikke har gått ubemerket hen…

Willy Mutunga og Nancy Baraza er de to (eneste) kandidatene til Chief Justice og vise-Chief Justice. De er valgt fordi de ikke selv er dommere fra før, og at de vil kunne bidra til reform. Men begge er kritisert for å ha «oppmuntret til homoseksualitet». Mutunga skal ha bidratt til at Kenyan Gay and Lesbian Trust ble registrert, mens Baraza jobber med en doktorgrad om seksuelle minoriteters rettigheter.

Som om ikke det er nok, har altså Mutunga en ring i øret, og William Ruto har spurt hvordan en mann som har ring i øret kan lede rettssystemet. (LGBT Asylum News)

I høringer i parlamentet benektet Mutunga at øreringen betydde at han var homofil. Begge kandidatene gjentok at de er heterofile men støtter menneskerettighetene til LHBTI-folk. Mutunga kommenterte at han har en homofil nevø.

Baraza fortalte at «Jeg er ikke lesbisk. Hvis jeg var lesbisk, så er det noen veldig gode venner av meg i dette rommet og jeg ville ha datet dem.» Hun sa videre at det er forhastet å si at forskningen hennes støtter homofile, siden hun ikke har noen funn enda. (African Activist)

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Kenya: Homovennlige kandidater til juridiske toppjobber

  1. Tilbaketråkk: Kenya: Mutunga og Baraza godkjent – selv med ring i øret | Homonytt fra hele verden

  2. Tilbaketråkk: Kenya: – Homorettigheter er menneskerettigheter | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s