FN: Seier i Menneskerettighetsrådet

FNs menneskerettighetsråd har i Geneve i dag fordømt diskriminering på basis av seksuell orientering. Blant rådets 47 medlemmer stemte 23 for og 19 mot resolusjonen som Sør-Afrika hadde lagt fram. 3 land avsto fra å stemme. (Hva de siste 2 gjorde, er ikke klart fra de foreløpige meldingene.)

Resolusjonen ber høykommissæren lage en studie om vold og diskriminering på bakgrunn av seksuell orientering og kjønnsidentitet innen desember og oppretter et panel som skal se på diskriminering av homofile og lesbiske rundt i verden. Når Sør-Afrika la fram forslaget, sa de at «ingen bør utsettes for diskriminering eller vold på grunn av sin seksuelle orientering eller kjønnsidentitet». Det fikk støtte fra EU, USA, Brasil og andre latin-amerikanske land.

En gruppe muslimske land uttrykte bekymring for «forsøk på å introdusere for FN forhold som ikke har noe juridisk grunnlag i noe internasjonalt menneskerettighetsinstrument». Nigerias representant kritiserte Sør-Afrika for å ha brutt med de andre afrikanske landene og foreslått resolusjonen uten at de andre landene var enige.

På forhånd hadde Amnesty Internationals Peter Splinter sagt at resolusjonen det var «svært viktig for LHBT-personer i deres kamp for fulle menneskerettigheter at slike menneskerettighetsbrudd ble anerkjent på dette høye nivået.» (AP, San Diego Gay and Lesbian News, AFP)

Les hele resolusjonen her.

LGBT Asylum News oppgir at stemmegivingen var som følger:
For: Argentina, Belgia, Brasil, Chile, Cuba, Ecuador, Frankrike, Guatemala, Japan, Mauritius, Mexico, Norge, Polen, Slovakia, Spania, Storbritannia, Sveits, Sør-Korea, Thailand, Ukraina, Ungarn, Uruguay og USA.

Mot: Angola, Bahrain, Bangladesh, Djibouti, Gabon, Ghana, Jordan, Kamerun, Malaysia, Maldivene, Mauritania, Moldova, Nigeria, Pakistan, Qatar, Russland, Saudi-Arabia, Senegal og Uganda.

Avstående: Burkina Faso, Kina og Zambia.

Ikke til stede: Kirgisistan og Libya (som er suspendert).

Dette innlegget ble publisert i Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

1 svar til FN: Seier i Menneskerettighetsrådet

  1. Tilbaketråkk: 2011 på fire minutter | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s