USA: Mot ekteskap i New York?

New York, USAs tredje største delstat med over 19 millioner innbyggere, kan få homofile ekteskap neste uke.

Delstatsforsamlingen har allerede stemt gjennom loven (On Top Mag), men i Senatet har republikanerne flertall og den viktige senatslederen, Dean Skelos, er republikaner. Han har alene makt til å stoppe loven fra å bli stemt over i Senatet, og lovens skjebne blir derfor avgjort av om han tror republikanerne taper mer på å bli sittende som de som stoppet ekteskapsloven enn om de lar den bli vedtatt. For forhåndstipsene går ut på at hvis loven først blir stemt over i Senatet, vil tilstrekkelig med republikanere støtte den til at den blir vedtatt. Fredag kveld ble det antatt at loven hadde 31 «sikre» stemmer, mens den trenger 32. Inneværende senatsperiode avsluttes på mandag, så avstemningen må komme da – eller vente en god stund. (Box Turtle Bulletin)

New York Citys borgermester Michael Bloomberg har lagt sterkt press på sine partifeller for å gå til avstemning: «Demokratiet er mest tjent med at de som er valgt sier eksplisitt hva de står for og hvorfor, og ikke prøver å gjemme seg bak at ‘Vel, jeg fikk ikke sjansen til å uttrykke meningen min’.» (Towleroad) Med sin store formue er Bloomberg dessuten en viktig bidragsyter til det republikanske partiet i New York.

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s