Storbritannia: Nye regler åpner for homofile biskoper

Den anglikanske kirken Church of England har vedtatt nye retningslinjer for valg av biskoper. Bakgrunnen er en ny likestillingslov som kom i fjor. I de nye retningslinjene presiseres det at en persons seksualitet (sikkert i betydningen «seksuelle legning») er irrelevant for valg av biskoper. Imidlertid vil kirken kreve at den homofile lever i sølibat. Nytt av året er imidlertid at kirken vil tillate biskoper som lever i partnerskap – så lenge de lever i sølibat. Dermed åpner man eksplisitt for prester som Jeffrey John, som i 2003 ble biskop mens han levde i partnerskap og i sølibat. Han ble tvunget til å gå av all viraken rundt hans utnevning.

Dette er en interessant utvikling. Mange andre kirkesamfunn (inkludert den norske statskirka) har hatt en merkelig regel om at homofile i partnerskap var utelukket, mens single homofile var mer greit – som om det er noen entydig sammenheng mellom sivilstatus og hva slags sex man har. (Vårt Land, Adressa)

(Se også Erling Rimehaugs kommentar om saken, som forklarer hvorfor Vårt Land har hatt to ulike varianter av saken i sine spalter.)

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s