Slovenia: Tilbakeslag for ekteskapslov

Torsdag ble den nye familieloven i Slovenia vedtatt med 43 mot 38 stemmer i parlamentet. Loven gir – på de fleste områder – registrerte partnere de samme rettighetene som ektefeller. Unntaket er adopsjon, hvor loven bare innfører stebarnsadopsjon for homofile.

I 2010 lovte regjeringen at den ville innføre en felles ekteskapslov, hvor ekteskapet var definert som en «forbindelse mellom to mennesker». Dette gikk de tilbake på etter sterkt press fra opposisjonen og den katolske kirke, hvor også paven blandet seg inn. Den nye familieloven definerer ekteskap til å være «en union av en mann og en kvinne».

I juni 2009 ga grunnlovsdomstolen beskjed om at forskjellsbehandlingen av heterofile ektepar og homofile partnere var forbudt diskriminering. På denne bakgrunn er homoaktivister skuffet. Men det er også den konservative katolikker, som vil ha folkeavstemning om loven. (Queer.de)

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s