Ghana: – Homoseksuelle risikerer lynsjing

David Tetteh Assuming, et parlamentsmedlem, sier at han blir kvalm av kampanjene hvor respekterte eldre i Ghana ber om respekt og toleranse for homorettigheter. Han mener at homoseksuelle snart vil få føle raseriet i folket i form av fysiske angrep og dødsfall hvis de ikke slutter med sine «onde gjerninger». Han mener at de homoseksuelle kanskje må flytte utenlands før folkets raseri «degenererer til systematiske forsøk på å eliminere dem en etter en».

Dette er forsøkt formulert som «vennlige» advarsler om folkemeningen, men virker i like stor grad som rene trusler – og samtidig som forsøk på å hisse opp nettopp den stemningen han advarer mot.

Assuming mener at homoseksualitet ikke tilhører ghanesisk kultur og at folk vil ta loven i sine egne hender for å forsvare «sin kultur». Han mener også at homoseksualitet i Ghana vil pådra landet «Guds vrede».

En annen politiker, Inusah Fuseini, er overrasket at landets kvinnegrupper ikke tar ordet i debatten: «Jeg mener at det mannlige organet er skapt for to ting: å frakte urin og for å slippe ut sperm som er nødvendig for å skape barn. Den aktiviteten kan kun skje med en kvinne. Så jeg mener at en gift kvinne har en rett til å bruke det organet og må være bekymret for hvordan dette organet brukes fordi denne bruken har direkte påvirkning på hennes forhold og hennes rikdom. Så kvinner som er interessert i å beholde sine ekteskap og håper å ha gode ektemenn i framtida, må hjelpe de som er mot homoseksualitet fordi de virkelig har en interesse for at organene skal være i perfekt orden og brukes til de formålene som de er skapt.» (Cityfmonline)

Sitatene fra disse to politikerne sier litt om hvilken stemning som er i Ghana knyttet til homoseksualitet. På den annen side kan det være at det at slike håpløse argumentasjonsrekker kommer på trykk, på lang sikt bidrar til å bringe homokampen framover.

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s