Norge: Admiral P om sin fortid som homofob

Admiral P (Philip Boardman) er en artist med en viss suksess, som blant annet spilte under VG-listas arrangement på Rådhusplassen midt i juni. I den forbindelse hadde Dagsavisen et intervju hvor de stilte noen spørsmål om Admiral Ps homofobe fortid.

I 2007 utkom låta «Hva skjer«, hvor teksten beklager at «homofili brer seg i samfunnet, kritiserer at homofile får delta i seksualundervisning, sier at ‘nastyness skal jeg rive ned nå’, og fastslår: ‘Jada batty man (slang for homofil), du syns nok det er greit, men der jeg er fra hadde du fått smakt på stein’.» ifølge Dagsavisen. Låta vakte sterke reaksjoner. Artisten sier i dag at «jeg skjønner nå at den låten er litt drøy». Han sier i intervjuet at han ikke mener at homofili bør bekjempes og at han beklager låten – «Jeg var bare en ungdom».

Det litt tankevekkende er at den den gang 25 år gamle artisten må ha vært i miljøer som ikke ga ham forståelse av at det er ugreit å si at homser burde «smakt på stein». For ham førte det bare til noen utrivelige oppslag på Gaysir og sånt – for homofile ungdommer i den type miljø kan det ha vært verre.

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s