Nigeria: Homofob landslagstrener fjernet lesbiske spillere

Det er startet en kampanje for å få FIFA til å reagere mot Nigerias landslagstrener i fotball, Eucharia Uche. Hun har innrømmet (eller snarere skrytt) av aktivt å ha arbeidet for et landslag fritt for lesbiske spillere. «Homoseksualitet er skittent, åndelig og moralsk er det veldig, veldig galt» skal hun ha sagt til den tyske avisa Bild.

Tatjana Haenni, leder for FIFAs turneringer på kvinnesiden, har sagt at «Vi vil snakke med henne om nøyaktig hva hun har sagt og når.» FIFA-president Sepp Blatter, derimot, later som han ikke har hørt om diskriminering av lesbiske spillere på det nigerianske landslaget. (Mamba Online, Politiken)

Linda Medalen har kommentert saken til VG: «Hun vet ikke bedre, så sånn sett er det ikke overraskende at det kom en slik kommentar. […] for meg er dette helt uinteressant, men det er ikke alle land som har kommet like langt som vi er i Norge».

Les også artikkel hos Behind the Mask.

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Nigeria: Homofob landslagstrener fjernet lesbiske spillere

  1. Tilbaketråkk: Nigeria: Uche benekter homodiskriminering | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s