Norge: LLH Rogaland-leder trekker seg

LLH Rogaland-leder Arve Andersen trekker seg. I hans lederperiode har laget økt fra 328 til 496 medlemmer, og han ble gjenvalgt i januar. Til Blikk gir han en rekke grunner: ny jobbsituasjon, manglende lokaler og en sterk konflikt med Skeiv Ungdom. «Ledelsen i Skeiv Ungdom sentralt er konfliktorientert, og har en tilnærming til homopolitisk arbeid som er fullstendig ødeleggende», sier han til Blikk.

Han viser til Skeiv Ungdoms vekt på skeiv teori, som de bruker som begrunnelse for å påstå at både kjønn og seksualitet er resultat av påvirkning og valg. «Skeiv Ungdom er mer opptatt av de fem som ønsker seg teoretiske studiesirkler enn de mange som først og fremst vil ha et sosialt tilbud. Når vi i LLH så prøver å opprette vårt eget ungdomstilbud, hevder de at LLH Rogaland, spesielt jeg, prøver å undergrave deres arbeid», sier Arve Andersen. Han viser også til at Skeiv Ungdom har vanskeliggjort samarbeide om skoleinformasjon.

I en oppfølgingsartikkel i Blikk beklager Skeiv Ungdom Andersens avgang, men kjenner seg ikke igjen i beskrivelsene.

Se også artikkel i Aftenbladet.

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s