USA: Diskriminering også etter døden

I USA har det i det siste vært to interessante diskrimineringssaker som involverte døde mennesker.

I San Diego døde John Sanfilippo på fredag og etterlot seg penger til sin lokale katolske kirke, Our Lady of the Rosary, som han hadde besøkt i mange år. Imidlertid protesterte presten fordi Sanfilippo var homofil, og begravelsen ble flyttet til den andre kanten av byen. På tirsdag kom det en uttalelse om at begravelsen likevel kunne finne sted, og skyldte på at presten som protesterte var en vikar som «ikke kjente den lokale praksisen», men familien ønsker ikke å flytte begravelsen tilbake til den kirka. (Sign On San Diego, Box Turtle Bulletin)

Ifølge California Catholic Daily mener en av prestene i Our Lady of the Rosary, Louis M. Solcia, at hele kontroversen var et «set-up». Han mener at Sanfilippo ikke var en praktiserende katolikk

I Arkansas har avisa Batesville Guard nektet å ha med en avdød manns partner i nekrologen, og nekter å be om unnskyldning. Dette skjedde etter at de først angret seg og tilbød en ny nekrolog og en unnskyldning. (Mamba Online, Queerty)

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s