Cuba: Ungdom for mangfold

Et sosialt nettverk på Cuba kalt «Ungdom for mangfold» har fått over 100 medlemmer på noen få måneder. Nettverket ledes av statlige Nasjonalt Senter for Sexundervisning (CENESEX) ved psykolog Yasmany Díaz.

Jeg merker jo umiddelbart at jeg har en viss skepsis til statsorganisert homokamp, men Díaz påstår i
artikkelen at det ikke er snakk om noen styring ovenfra: «Ungdommen i dag er ivrige til å delta, men på en virkelig måte, uten ledere, horisontalt, med et fokus på å være i stand til å gjøre ting og på konstant dialog.»

Målsettingen til CENESEX er å øke oppmerksomheten om seksuelle rettigheter som menneskerettigheter. De driver også kvinnegrupper og en transgruppe. «Homofobi påvirker alle, inkludert heteroseksuelle, fordi det bestemmer hvem de kan eller ikke kan være sammen med», sier en 22 år gammel sosiologistudent som er med i gruppa. (IPS

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s