Cuba: Første prideparade

Den første homoparaden i Havana på Cuba foregikk 28. juni. Homofile på Cuba har tidligere vært undertrykt av myndighetene og sett ned på i samfunnet. Nå begynner nok ting å bli bedre, men bare en håndfull mennesker deltok i paraden, som ikke støttes av Mariel Castro, leder for CENESEX (Center for the Study of Sexuality) og initiativtaker til arrangementene på Cuba 17. mai. Det er interessant at homofile er i ferd med å danne egne organisasjoner og demonstrasjoner, og ikke bare være en del av de offisielle, kommunistiske organisasjonene. (Huffington Post, Miami Herald)

«Vi ber ikke om noe, vi bare feirer at Cuba i FN stemte for å anerkjenne homofiles rettigheter», sa Ignacio Estrada, leder for en rettighetsgruppe for homofile, lesbiske og transseksuelle. (Agderposten)

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s