Norge: Trøbbel for homser som har brukt surrogati?

Overskriftene i avisene var ikke hyggelige: «Familier med surrogatbarn granskes» (Vårt Land, «Geir Kvarme eller ektemannen kan miste retten til barna» (TV2) og «- Uforståelig at våre barn skal miste en forelder» (VG). Bakgrunnen er altså at mange foreldre til surrogatbarn har fått brev fra Skattedirektoratet om feilregistrering. Hovedeksemplet i media er Geir og Sebastian Kvarme, som har fått beskjed om at til tross for at begge ble folkeregistrert som foreldre rett etter fødselen, kan de ikke være det. Et barn kan ikke ved fødselen ha to fedre etter norsk lov. «En uvirkelig klappjakt», sier Geir Kvarme til VG.

Skattedirektoratet sier at kun en av dem vil bli stående som forelder fram til en eventuell stebarnsadopsjon. Dette betyr jo i praksis at barna står nærmest rettsløse dersom den biologiske faren skulle dø i mellomtiden.

Heldigvis er løsningnen ganske enkel, nemlig at myndighetene hastebehandler disse foreldrenes søknader om stebarnsadopsjon. Hvis det er barnas beste som skal stå i fokus, bør dette kunne skje ganske raskt.

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s