India: Helseminister tror homoseksualitet er en sykdom

Indias helseminister Ghulam Nabi Azad sa på mandag at homoseksualitet er en unaturlig «sykdom» som kommer fra Vesten. Kritikken fra FN-folk og aktivister førte til en rask tilbaketrekning, hvor han sa at han var «feilsitert» – skjønt bakgrunnen for kritikken var en tale som har blitt sendt flere ganger på TV.

«Det er bekymringsfullt at denne sykdommen dessverre har vokst fram både i vårt land og i verden for øvrig, hvor menn har sex med menn, noe som er unaturlig og ikke burde skje», sa Azad. (Dette er riktignok min oversettelse av en oversettelse fra Hindi til engelsk.)

Azad har foreløpig ikke fått sparken for uttalelsene. (AP)

Dette innlegget ble publisert i Asia, Nyheter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s