USA: Californias guvernør signerer lov om LHBT-historie i skolen

Det har vært stor spenning knyttet til om Californias guvernør Jerry Brown ville undertegne den såkalte FAIR-loven («Fair, Accurate, Inclusive and Respectful Education Act») som påbyr undervisning om LHBT-historie i Californias skoler. Konservative grupperinger gjorde forsøk på å overtale ham til å nedlegge veto, men nå har han likevel undertegnet loven.

I en uttalelse sier Brown at «Historie bør være ærlig». Loven «sikrer at de viktige bidragene fra amerikanere fra alle ulike bakgrunner og samfunnslag inkluderes i historiebøkene våre. Det representerer et viktig skritt framover for vår delstat.»

Loven vil som sagt bidra til at LHBT-folks bidrag til historien undervises. Fra før inneholdt loven regler om blant annet afro-amerikaneres og andre folkegruppers bidrag.

Traditional Values Coalition sier på sin side at «Det er en skandale at guvernør Jerry Brown har åpnet klasseromsdørene for homoseksuelle aktivister til å indoktrinere Californias ungdommer.» (Towleroad, CNN, Advocate)

California har selv en befolkning på over 37 millioner, men loven antas å få innvirkning for enda flere enn det, siden skolebøker fra California også er populære i andre, mindre folkerike delstater.

(I norske lærebøker er homohistorie foreløpig relativt begredelig ivaretatt. Kanskje departementet burde bli inspirert av California?)

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s