USA: Endelig slutt på Don’t Ask, Don’t Tell?

Kongressen har vedtatt at Don’t Ask, Don’t Tell (DADT), loven som hjemler at homofile kan kastes ut av det amerikanske militæret, skal oppheves. Det vil skje i løpet av høsten. Og en dommer har kjent loven grunnlovsstridig (i oktober 2010), men den dommen ble anket og midlertidig satt ut av spill.

Nå har Ninth U.S. Circuit Court of Appeals trukket tilbake tilsidesettelsen av dommen, og beordret USAs militære til å slutte å håndheve DADT fram til ankesaken kommer opp. De argumenterer med at siden kongressen selv har vedtatt at loven skal fjernes og prosessen med det er i gang, kan det neppe være noen god grunn til å tilsidesette dommen. Videre mener administrasjonen selv at DADT er grunnlovsstridig. (Advocate, Guardian)

Dette betyr også at åpent homofile menn og kvinner kan verve seg. Skjønt det er ikke alle verveoffiserer som har fått med seg det. (Queerty)

Justisdepartementets Tracy Schmaler sier at de anker dommen: «The department has filed a motion asking the Ninth Circuit to reconsider its order lifting the stay of the injunction on the ‘Don’t Ask, Don’t Tell’ policy to avoid short-circuiting the repeal process established by Congress during the final stages of the implementation of repeal.» (Pink News)

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s