Uganda: Fru Museveni involvert i homofobikampanje

En interessant rettssak pågår i Kampala. En rekke personer er anklaget for å ha gått sammen om å komme med falske homofilianklager mot Robert Kayanja, en kristen pastor. Kampanjen skal være iscenesatt av tre andre prester: Martin Ssempa, Solomon Male og Bob Kyazze. Nå er også Ugandas førstedame, Janet Museveni, innblandet i saken.

To vitner har sagt at de ble tilbudt 50 millioner ugandiske shilling (drøyt 100.000 kroner) for å fortelle politiet at de hadde hatt sex med Kayanja, mens et vitne, et av medlemmene i Kayanjas barnekor, sier at han har fått vite at kampanjen var støttet av «storfolk»; inkludert fru Museveni.

Påstandene om at Kayanja hadde hatt sex med barn i koret i sin egen menighet kunne naturligvis blitt ødeleggende for ham, hadde det ikke vært for at det ble avslørt at det hele var løse påstander framsatt av hans motstandere. I 2009 skal Kayanjas personlige rådgiver, Chris Muwonge, ha blitt kidnappet og torturert av hæren for å få ham til å anklage Kayanja for å ha begått overgrep på små barn. (LGBT Asylum News, Behind the Mask)

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s