USA: Homsepar bedt om å sette seg lenger bak i bussen

Sitteplass i bussen har en spesiell betydning i USA, etter at Rosa Parks i 1955 nektet å gi fra seg sin sitteplass til en hvit mann. Dette ble starten på en 381 dager lang bussboikott og at høyesterett i 1956 bestemte at segregering på bussene var grunnlovsstridig.

Derfor vekker det stor oppmerksomhet når et homsepar i 2011 blir bedt om å flytte seg lenger bak på bussen. Riktignok var det denne gang langt ifra noen policy fra et busselskap, men derimot en enslig bussjåførs svært lite gjennomtenkte bestemmelse. Ari Gold og kjæresten Timothy Nelson holdt hverandre i hendene i bussen. Når bussen byttet sjåfør, ba den nye sjåføren paret om å sette seg lenger bak i bussen. Da de nektet, stoppet han bussen og tilkalte politiet.

Bussen sto i femten minutter mens politiet prøvde å forklare bussjåføren at det ikke var noe han kunne gjøre.

Busselskapet Shortline opplyser at selskapet ikke støtter bussjåførens handlemåte og at de skal etterforske saken: «Vi ber om unnskyldning for den ufølsomme handlemåten til vår sjåfør og kan forsikre deg om at vi vil ta de nødvendige skritt for å sikre at dette ikke skjer igjen.»

Ari Gold selv presiserer at han ikke sammenlikner seg med Rosa Parks: «Det som skjedde meg kan ikke sammenliknes med det historiske øyeblikket.» (Edge, LGBTQ Nation, Queerty, Towleroad)

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s