Norge: KrF-politiker diskriminerer lesbiske

Mange nyhetsmedier, for eksempel TV2 skriver om den noe klønete KrF-politikeren Ståle Solberg i Østfold. Han hadde kontakt med noen potensielle leietakere til et hus han vil leie ut, men da han forsto at de var et gift, lesbisk par, bestemte han seg for å diskriminere dem. Han fortalte dem at det ikke var noen vits i at de kom og så på boligen.

Når jeg kaller Solberg «klønete» er det fordi det neppe er så vanskelig å diskriminere folk uten at de merker det så godt. Det er nok mye diskriminering som av den grunn ikke blir oppdaget.

LLH er naturligvis opprørt over diskrimineringen, og LLH-jurist Jeanette Fjeldheim sier at «Dette er en opprørende sak, og et grovt brudd på husleieloven slik jeg ser det». Mye mer bemerkelsesverdig er det at KrF-leder Knut Arild Hareide sier til Vårt Land at «Det er uakseptabelt å diskriminere et utleieforhold på bakgrunn av at paret er lesbisk». Det er et godt tegn at selv KrF-lederen sier dette – istedenfor å unnlate å kommentere saken, slik mange tidligere KrF-ledere sikkert ville ha gjort.

Men ikke overraskende er det fortsatt noen som mener det motsatte: hos document.no mener Roy Vega at dette er mobbing av den som diskriminerer. «Ståle Solberg har vel også en rett til å bestemme hvem han skal leie ut til?» skriver han, og synes å ikke ha lagt merke til at loven setter grenser for den retten. Ivrige kommentatorer under saken kaller hele saken «galskap»…

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s